ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Ερχόμαστε, άμεσα, κοντά σας και επισκευάζουμε κάθε μερεμέτι εγγυημένα, στην καλύτερη τιμή! 24ωρη εξυπηρέτηση!
/ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Τοποθετηση & Συντηρηση Λεβητων

Ο λέβητας θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το σημαντικότερο κομμάτι ενός συστήματος θέρμανσης πετρελαίου, καθώς είναι εκείνη η συσκευή στην οποία όλη η παραγόμενη θερμότητα από την καύση προσδίδεται στο νερό και το θερμαίνει. Λόγω της σημαντικής αυτής λειτουργίας του, η σωστή επιλογή του παίζει τεράστιο ρόλο όσον αφορά στο επίπεδο θέρμανσης που θα έχουμε, αλλά και στην εξοικονόμηση που μπορούμε να εξασφαλίσουμε.

Πώς λειτουργεί μια αντλία θερμότητας

H αντλία θερμότητας ρυθμίζει τη θερμοκρασία του χώρου μέσω της μεταφοράς θερμότητας. H αντλία θερμότητας αποτελείται από τρία βασικά εξαρτήματα: την εξωτερική μονάδα (εξατμιστής), την εσωτερική (ή τις εσωτερικές) μονάδα  (συμπυκνωτής) και το ψυκτικό. Το ψυκτικό μεταφέρει τη θερμότητα καθώς κυκλοφορεί μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής (ών) μονάδας (-ων).

  • Ο εξατμιστής εξάγει ενέργεια από την ανανεώσιμη πηγή (αέρας, νερό, γεωθερμική ή ηλιακή), αναγκάζοντας το υγρό να μετατραπεί σε αέριο.
  • Ο συμπιεστής συμπιέζει το αέριο, το οποίο αυξάνει τη θερμοκρασία του.
  • Ο συμπυκνωτής ανταλλάσσει τη θερμότητα από το αέριο στο σύστημα θέρμανσης και το αέριο επιστρέφει σε υγρή κατάσταση.
  • Η θερμοεκτονωτική βαλβίδα ελαττώνει την πίεση του ψυκτικού, η οποία ενεργοποιεί την εξάτμιση και ο κύκλος αρχίζει ξανά από την αρχή.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρείτε την κατάλληλη λύση για το σπίτι σας.

Κεντρικη θερμανση στην πολυκατοικια

Σε κάθε περίπτωση, της επιλογής του λέβητα θα πρέπει να προηγείται μελέτη από εξειδικευμένο τεχνικό, προκειμένου να καθοριστεί το απαιτούμενο μέγεθος. Σε καμία περίπτωση ο υπολογισμός δεν πρέπει να βασίζεται σε εμπειρικούς κανόνες. Κάτι τέτοιο, όπως και η υπερδιαστασιολόγηση, μπορεί να οδηγήσει σε άσκοπη κατανάλωση πετρελαίου, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην τσέπη του καταναλωτή.

Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί, βεβαίως, στο βαθμό απόδοσης του λέβητα, καθώς ακόμη και μια μικρή διαφορά στο ποσοστό της απόδοσης μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αποκλίσεις όσον αφορά στη δαπάνη μας για πετρέλαιο.

Η εταιρεία μας διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό για τη μελέτη, τοποθέτηση και συντήρηση του λέβητά σας.

ΠΕΛΑΤΕΣ/ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ