Υδραυλικός με θερμοκάμερα
March 22, 2024
υδραυλικός με θερμοκάμερα

Καλωσορίσατε στην Clima-Therm. Είμαστε τεχνική εταιρεία με έδρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και με 15+ έτη προϋπηρεσίας στα υδραυλικά και θερμουδραυλικά. Εδώ θα μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία μας των καταρτισμένων μας υδραυλικών η οποία είναι ο έλεγχος διαρροών με την χρήση θερμικής κάμερας

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε:

  • Τι είναι η θερμοκάμερα
  • Ποια τα πλεονεκτήματα
  • Πως γίνεται ο εντοπισμός διαρροής νερού

 

Τι ακριβώς είναι οι θερμικές κάμερες και οι θερμικές συσκευές απεικόνισης;

 

Η θερμοκάμερα είναι μια μοναδική συσκευή-gadget για την αναγνώριση διαρροών σε κρυφούς σωλήνες που βρίσκονται μέσα στον τοίχο ή κάτω από τα πλακάκια.

Η κάμερα μπορεί να διακρίνει τις διαφορές θερμοκρασίας στον τοίχο και χρησιμοποιώντας μια θερμογραφική εικόνα.

Ο κλάδος μας ο κλάδος των υδραυλικών δεν έχει μείνει πίσω από την τεχνολογική ανάπτυξη και μια ποικιλία καινοτομιών βελτιώνει τις ικανότητες των υδραυλικών να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα.

Ένα από τα ανερχόμενα αστέρια καινοτομίας είναι η θερμική κάμερα που επιτρέπει στους υδραυλικούς μας να διακρίνουν επιδέξια τις διαρροές, χωρίς να χρειάζεται να σπάσουν τοίχους και πλακάκια.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θερμής απεικόνισης και της χρήσης της θερμοκάμερας;

 

Στο παρελθόν, πριν από τη χρήση της θερμοκάμερας, οι υδραυλικοί έπρεπε να βρουν την διαρροή με όχι και τόσο πρακτικούς τρόπους όπως:

  • το σκάψιμο τοίχου
  • σπάσιμο των πλακιδίων
  • σπάσιμο ειδών υγιεινής όπως η μπανιέρας και τουαλέτας

 

Στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές για να βρει ο υδραυλικός την πηγή της διαρροής έπρεπε μεταφορικά και κυριολεκτικά να σκάψει όλο το σπίτι!.

Σήμερα με την βοήθεια της τεχνολογίας οι υδραυλικοί μας για να εντοπίσουν την πηγή της διαρροής και άρα το πρόβλημα χρησιμοποιούν την θερμοκάμερα. Χάρις την θερμική απεικόνιση της επιτρέπει να διακρίνουν επακριβώς την πηγή της διαρροής και να πραγματοποιήσουν την επιτόπια επισκευή της διαρροής χωρίς να γκρεμίσουν και να σπάσουν σχεδόν τίποτα!

 

Πως γίνεται ο εντοπισμός διαρροής νερού με θερμοκάμερα;

 

Ο εντοπισμός διαρροής νερού με θερμοκάμερα επιτυγχάνεται ως εξής:

Η ζεστή απεικόνιση στην οθόνη της κάμερας  γίνεται με υπέρυθρες ακτίνες που είναι τόσο ευαίσθητες που μπορεί να αναγνωρίσουν τις αντιθέσεις και τις διαφορές θερμοκρασίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής ο υδραυλικός μας ελέγχει την περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις υγρασίας και εμφάνισης μούχλας στον τοίχο, ο υδραυλικός μας θα εξετάσει αυτόν τον τοίχο και θα ελέγξει εάν υπάρχει κάπου διαρροή και από που προέρχεται.

Τα χρώματα εμφανίζονται στην οθόνη της θερμοκάμερας στην πραγματικότητα σε αποχρώσεις του κόκκινου μπλε και μωβ. δύναμης και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Η κάμερα “απεικονίζει τις θερμοκρασίες” των αντικειμένων που βλέπει με την χρήση χρωματισμών.

Τα πιο κρύα αντικείμενα έχουν χρώμα μπλε-μωβ, ενώ τα πιο θερμά λευκό-κίτρινο και οι υπόλοιπες θερμοκρασίες φαίνονται με τα ενδιάμεσα χρώματα του φάσματος.

Αν υφίσταται παρουσία νερού σε κάποιο σημείο, τότε το σημείο αυτό φαίνεται χρωματισμένο μπλε στην εικόνα της κάμερας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επιφάνειες που είναι υγρές ψύχονται, λόγω της εξάτμισης του νερού.

 

Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα τις αξιόπιστες θερμικές κάμερες της εταιρείας Testo και παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο επίδειξης από την ίδια την εταιρεία.

 

 

Επομένως εάν έχετε:

Διαρροή νερού μέσα στον τοίχο η στο πάτωμα και θέλετε να γλιτώσετε χρόνο και κόπο από σκαψίματα, σπάσιμο πλακιδίων σκόνες και μερεμέτια  καλέστε μας για να κλείσουμε ραντεβού και να εντοπίσουμε με ακρίβεια την πηγή της διαρροής και υγρασίας και να την επισκευάσουμε άμεσα και γρήγορα.

Θα μας βρείτε στο: 2310 756 756

N

24 ώρες διαθέσιμοι!

N

Κλείστε άμεσα ραντεβού